Новини.

Міжнародний день захисту дітей в Паланському ЗДО «Яблунька»

             Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. Це одне з найстаріших міжнародних свят.
           
Саме тому, 31 травня 2019 року, в Паланському ЗДО «Яблунька» педагогічний колектив привітав вихованців з Днем захисту дітей.Зранку для малят хореографом ЦДЮТ Курченко О.О., вихователями та дітьми Паланської ЗОШ був проведений флешмоб «Діти України». Дошкільнята радо зустріли гостей та активно повторювали всі рухи за школярами.
                Потім музичний керівник Пархета О.В. підготувала для дітей квест «Надзвичайна пригода Людини-Павука». У пошуках скарбу діти активно виконували всі завдання, щоб отримати ключ від місця де захований скарб Людини-Павука. Під час гри діти не тільки шукали ключі, але й закріпили раніше набуті знання про природу, тварин, професії. Також дітки показали фізичну підготовку у спортивних завданнях.
            По закінченні квесту дошкільнята знайшли скарб - солодощі. Всі отримали невичерпне задоволення, та купу позитивних емоцій.

"Яблунька" проводжала до школи своїх маленьких випускників..."

Випуск із дитячого садка - особливий день для кожної дитини, адже закінчився перший відповідальний етап життя, скінчився безтурботний період раннього дитинства. Гарно й урочисто пройшло прощання з дитсадком у нашому закладі дошкільної освіти.

29 травня 2019 року на свято завітало багато гостей: батьки, бабусі й дідусі, вчителі - всі бажаючі, котрі прийшли подивитися на 12 наших вихованців - майбутніх школяриків. Зусиллями педагогічного колективу організовано цікаве та змістовне свято, яке запа­м'ятається малечі надовго та зали­шить добрі спогади про час перебування у нашому садочку.

Випускники були дуже гарні і щасливі. Дівчатка у бальних сук­нях, хлопці, як справжні кавалери. Цього дня ними пишалися всі: і батьки, і гості, і колектив дитячого садка. Під час свята маленькі випускники показали присутнім свої досягнення у виконанні пісень, віршів, танців.

Багато хороших слів було сказано в цей день і в адресу випускників та їх батьків, і в адресу адміністрації та вихователів, бо саме завдяки спільним зусиллям ми маємо хороших, розумних, а головне - здорових дітей, - дітей, які мають свої мрії і уподобання, які вміють гарно співати і танцювати, що вдало було показано на святі.

З вітальним словом до маленьких випускників звернулася директор Кучеренко Л.В., вона побажала діткам щасливої дороги у майбутнє самостійне, доросле життя, багато відкриттів на незвіданих шляхах та гарного навчання в школі, вручила кожному випускнику дипломи про закінчення дитсадка.

Завітав на свято з привітанням представник Паланської сільської ради Гончар М.М. та вручив випускникам невеличкі подарунки - набори зі шкільним приладдям, які були придбані за сприяння депутата Паланської сільської ради Панченка С.Л.

Привітала випускників і майбутня вчителька Панченко Л.Л., яка вже 1 вересня радо зуст­ріне їх біля шкільного порога.

...Швидко минуло свято, а попереду у випускників та їх батьків відповідальний період - ретельна підготовка до школи. Тож успіхів вам, любі наші діточки, а батькам ми бажаємо - терпіння, міцних нервів і мудрості!

Після урочистої частини для дітей було проведено розважальну програму за участю казкових героїв.


Виставка виробів з природного матеріалу "Осінній дивограй"

У самий розпал осені, з 22 жовтня по 25 жовтня в нашому дошкільному закладі пройшла виставка «Осінній дивограй», в якій взяли участь не тільки діти, а й їхні батьки. Малюки працювали разом з батьками. До роботи учасники виставки поставилися серйозно і вклали багато фантазії, терпіння. У своїх роботах діти та їхні батьки використовували різні природні матеріали: гарбузи, картоплю, моркву, різні шишки, листочки, квіти та гілочки. Роботи виконувалися в різних техніках: аплікація, моделювання, букети, панно тощо.

Виставка вийшла дуже гарна, багато цікавих поробок, зроблених талановито і з любов'ю. Дуже складно було вибрати кращі, бо кожна гарна і по-своєму неповторна.

Дякуємо вам, любі батьки, за таку активність, творчість, любов до прекрасного, до своєї рідної природи і до своїх дітей!

Творчих вам думок, натхнення, щоб ваша фантазія і творча уява ніколи не закінчувались, а лише збільшувались і давали вам наснаги і бажання творити!

Свято осені

25 жовтня 2018 року у нашому дитячому садку відбулося Свято осені. Усі дітки із задоволенням співали пісні, читали вірші, прославляли осінь за її красу та щедрість.

До наших найменших вихованців у гості завітала лісова гостя - Лисичка. Діти подарували їй чудові вірші та потішили піснями та танцями. А Лисичка пригостила діток смачними лісовими яблучками.

Діти середньої групи разом з красунею Осеннню весело співали та танцювали. На святі свої таночки продемонстрували веселі Грибочки та чарівні Калинки.

Завдяки старшій групі гості мали змогу відвідати кафе "Осінні смаколики". Діти по черзі приймали замовлення у відвідувачів та пригощали стравами. Разом з ведучою приготували смачний український борщ. До горщика потрапив і бурячок, і морквиця-сестриця, і красуні капустинка й квасолька, і сестрички барабольки, і червоний перчик, і вітамінна цибулька, і маленька помідора.

А наприкінці свята діти пригощали гостей смачним короваєм.

День дошкільного працівника

Уже не перший рік у нашій країні активно відзначають День Дошкілля - свято працівників дошкільної освіти.

Тому 27 вересня 2018 року і у закладі дошкільної освіти «Яблунька» пройшло свято присвячене «Дню дошкілля»

Головна мета свята - довести дітям, що садочок для них другий дім де море друзів, іграшок і перші вихователі. В якому їм завжди прийдуть на допомогу. А вихователь - найвірніший і відданий друг. З ним можна і пограти, і позайматися, і погуляти, і навіть поділитися секретом.

Музичний керівник разом з вихователями підготували яскраве свято для малюків.

Діти, в свою чергу, привітали своїх любих вихователів, нянь, кухарів, і всіх, хто працює в садочку. Співали, танцювали, грали для них.


"Запобігти. Врятувати.  Допомогти"

14 червня 2018 року  Уманські рятувальники провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» у Паланському ЗДО "Яблунька". Основною метою заходу було ознайомлення дошкільнят із діяльністю пожежно-рятувальної служби.
 Дітям продемонстрували пожежний автомобіль та спеціальне обладнання, що є на озброєнні у місцевих вогнеборців. Кожен бажаючий зміг відчути себе у ролі справжніх рятувальників, приміряти каску та костюм пожежника, ліквідувати умовну пожежу.
Працівники пожежно-рятувальної служби звернули увагу присутніх на основні правила безпечної поведінки у побуті під час користування електричними та газовими приладами. Наприкінці зустрічі  роздали дітям кольорові памятки "Правила поведінки на природі"
В результаті проведення акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти», рятувальники довели, що здатні не лише ліквідовувати надзвичайні події, а й дарувати гарний настрій та незабутні враження!

День захисту дітей

1 червня 2018 року в Паланському ЗДО «Яблунька» святкували Міжнародний день захисту дітей.

Було проведено спортивне свято за участі батьків «Ми з батьками зростаємо, їм у всьому допомагаємо». Це свято здоров'я було не лише веселим та завзятим, а й сприяло згуртуванню дитячого та батьківського колективу. Вражали дитяча та батьківська наполегливість, витримка, спритність та взаємовиручка. Інколи діти були навіть винахідливішими, ніж батьки.

Команди батьків та дітей змагалися в таких конкурсах та естафетах: «Передай веселий прапорець», «Перенесемо відерце з урожаєм», «Чия ланка швидше передасть капусту», «Розібрати зібраний урожай», «Хто назве більше страв з картоплі та гарбуза», «Чия команда швидше зірве черешні з дерева», Чия команда швидше приїде на свято «Вишень».

Учасники залишилися задоволеними від проведеного заходу, усім дісталися солодкі медальки. А перемогла дружба.

Свято допомогло відновити сили і отримати заряд енергії, позитивних емоцій не на один день. Адміністрація та колектив ДНЗ висловлюють подяку батькам, які знайшли час разом із дітьми взяти участь у цьому спортивному святі.

Випускний бал

Випуск із дитячого садка - особливий день для кожної дитини, адже закінчився перший відповідальний етап життя, скінчився безтурботний період раннього дитинства. Гарно й урочисто пройшло прощання з дитсадком у нашому дошкільному навчальному закладі.

31 тарвня дитсадок приймав багато гостей: батьки, бабусі й дідусі, представники влади, школи - всі бажаючі, котрі прийшли подивитися на наших вихованців - майбутніх школяриків, яких в цьому році аж 14.

Зусиллями педагогічного колективу організовано цікаве та змістовне свято, яке запа­м'ятається малечі надовго та зали­шать добрі спогади про час перебування у нашому садочку.

Випускники були дуже гарні і щасливі. Дівчатка у бальних сук­нях, хлопці, як справжні кавалери, - у кра­ватках. Цього дня ними пишалися всі: і батьки, і гості, і колектив дитячого садка.

Під час свята маленькі випускники показали присутнім свої досягнення у виконанні пісень, віршів, танців.

Багато хороших слів було сказано в цей день і в адресу випускників та їх батьків, і в адресу адміністрації та вихователів, бо саме завдяки спільним зусиллям ми маємо хороших, розумних, а саме головне - здорових дітей, дітей, які мають свої мрії і уподобання, які вміють гарно співати і танцювати, що вдало було показано на святі.

З вітальним словом до маленьких випускників звернулася завідуюча дитсадка Кучеренко Л.В., вона побажала діткам щасливої дороги у майбутнє самостійне, доросле життя, багато відкриттів на незвіданих шляхах та гарного навчання в школі.Людмила Василівна вручила кожному випускнику дипломи про закінчення дитсадка.

Також з привітальним словом звернулася представник Паланської ОТГ Ткаченко О.А. та вручила випускникам невеличкі подарунки - набори зі шкільним приладдям.

Директор школи Реньгач Н.П. привітала майбутніх школярів і чекає їх у вересні на шкільному порозі.

КОНКУРС  ІЗ ШАШОК ТА ШАХМАТІВ

23 березня 2018 року на базі Дмитрушківського закладу дошкільної освіти «Каштан» відбувся районний підсумковий конкурс із шахів та шашок серед вихованців закладів дошкільної освіти та дошкільних підрозділів НВК.

У турнірі взяли участь діти з 14 закладів дошкільної освіти та 2 дошкільних підрозділів НВК. Під час фіналу районного конкурсу були присутні гості: Салій М.І. - головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Уманської РДА; Василенко С.М. та Ткаченко Н.Д. - методисти РМК.

Для дошкільнят шашковий та шаховий турнір став справжнім святом, у ході якого вони не тільки змагалися, а й узяли участь у цікавих музично-рухливих іграх з її Величністю Шаховою Королевою та Королем.

Вихованці нашого садочка теж взяли участь у цих змаганнях, а саме Кондратюк Владислав - шахи (ІІІ місце) та Михайловин Іван - шашки.

Новорічні ранки

27 грудня 2017 року в нашому закладі пройшли новорічні ранки. Цікаво продумані сценарії, музичний супровід (музичний керівник Пархета О.В.) створили святкову атмосферу, забезпечили гарний настрій та залишили чудові враження дітям та батькам.

День іменника

15 грудня в молодшій групі була проведена розвага "День іменника". Що може бути кращим, як зібратися докупи, поспівати, потанцювати, пожартувати. Свято наше для всіх, хто ходе до нашого садочка, і не завжди хоче, сміється і буває сумним, для високих і низеньких, чорнобрових і руденьких, взагалі - це свято для всіх присутніх, кому було день народження. Діти гралися, танцювали, пригощали цукерками гостей, а на кінець свята отримали подарунки.

"Андріївські вечорниці"

13 грудня святкували День святого Андрія Первозванного. З усіх свят день Андрія  є одним із найпотаємніших, найцікавіших. Цього дня чаклують та ворожать на майбутню долю. Цікавим є ритуал з калитою. В нашому садочку діти старшої та різновіквої груп познайомилися з народними традиціями свята, співали, танцювали, змагалися між собою у естафетах, музичних іграх та намагалися вкусити калиту. Діти та дорослі отримали багато позитивних емоцій, а в кінці свята скуштували калиту.

Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати