Сторінка медичної сестри
ЯК УБЕРЕГТИСЬ ВІД ІНФЕКЦІЙНОГО КИШКОВОГО ЗАХВОРЮВАННЯ
Кишкові інфекції є одними з найбільш поширених у всьому світі інфекційних захворювань людини. До них відносять: сальмонельоз, дизентерію, гострий ентерит, гострий ентероколіт, харчові токсикоінфекції, стафілококові отруєння тощо.
ПАМ'ЯТАЙТЕ!
До організму людини небезпечні бактерії потрапляють разом із харчами та водою. Дотримуйтесь цих елементарних правил
· Не вживайте продукти, доброякісність яких у вас викликає сумнів.
· Молоко вживайте тільки після кип'ятіння .
· При купівлі продуктів, які швидко псуються, звертайте увагу на термін їх придатності.
· Продукти, які швидко псуються, зберігайте при температурі не вище 6° за Цельсієм та дотримуйтеся терміну зберігання.
· Не купуйте продуктів, які зберігаються поза холодильником.
· У холодильнику зберігайте окремо сирі та готові продукти.
· Салати вживайте лише свіжо приготовані.
· Перед їдою обов'язково мийте руки з милом.
· Овочі, фрукти, зелень перед вживанням чи приготуванням ретельно мийте під проточною водою.
· Всі харчові продукти зберігайте в місцях, недоступних для гризунів і мух.
· Не пийте сирої води з відкритих і необлаштованих джерел.
· При появі симптомів харчового отруєння не займайтеся самолікуванням, а негайно зверніться до лікаря.
Збережемо своє життя !Додайте текст тут...